SEO

(search engine optimization neboli optimalizace pro vyhledávače) je důležitý aspekt pro provozovatele e-shopů, kteří se chtějí dostat do popředí výsledků vyhledávání a tím pádem přilákat více návštěvníků na svůj web neplacenou formou. SEO se zabývá tím, jakým způsobem jsou vaše stránky strukturovány, ale i tím, jak jsou popsány produkty a služby, které nabízíte.

Existuje mnoho faktorů,

které ovlivňují to, jak dobře vaše stránky budou fungovat v rámci vyhledávačů, ale některé z nejdůležitějších jsou:

Klíčová slova:

Je důležité zvolit správná klíčová slova, která budou popisovat váš e-shop a produkty, které nabízíte. Používejte je přirozeně v titulcích, meta popisech a v obsahu stránek. Nezapomínejte také na jejich použití v popisech obrázků a v produktových stránkách.

Příjemné URL adresy:

Měly by být snadno čitelné a zahrnovat klíčová slova, která používáte ve svém e-shopu. Například místo „www.eshop.com/product123456789“ byste měli použít něco jako „www.eshop.com/pánské-běžecké-boty“.

Meta popisy:

Tyto popisky se zobrazují pod názvem stránky ve výsledcích vyhledávání a slouží k tomu, aby upoutaly pozornost zákazníků. Měly by obsahovat klíčová slova a výstižně popisovat obsah stránky.

Obsah:

Kvalitní a relevantní obsah je klíčový pro úspěch vašeho e-shopu v rámci SEO. Měl by být přirozeně začleněný do stránek a obsahovat klíčová slova, ale hlavně by měl být užitečný.

Zpětné odkazy (backlinks):

Zpětné odkazy jsou odkazy ze stránek jiných webů, které vedou na vaše stránky. Čím více kvalitních zpětných odkazů máte, tím více důvěryhodnosti a autority budou vyhledávače přisuzovat vašemu webu.

Rychlost načítání stránek:

Rychlost načítání stránek je důležitý faktor pro SEO. Lidé totiž stránky, které se načítají pomalu, opustí rychleji. Zkontrolujte rychlost načítání stránek pomocí nástrojů jako Google PageSpeed Insights a zkuste ji zlepšit pomocí technik jako je optimalizace obrázků a minimalizace kódu.

Použití technologie mobile-first:

V dnešní době většina lidí používá k nákupům online chytré telefony, a proto je důležité, aby byl váš e-shop plně optimalizovaný pro mobilní zařízení. Použijte technologii mobile-first při navrhování vašich stránek, abyste zajistili, že jsou přehledné a snadno použitelné pro zákazníky na mobilních zařízeních.

Zmínili jsme jen některé z nejdůležitějších aspektů SEO, na které byste měli při optimalizaci vašeho e-shopu myslet. Doporučujeme vám, abyste neustále sledovali, jak si váš e-shop stojí a na základě analýzy pak zapracovali na další optimalizaci vašeho webu, abyste získali co nejvíce návštěvníků a zvýšili tak své prodeje.

Věříme, že vám je již trochu jasnější, co optimalizace pro vyhledávače znamená. Příště si představíme různé SEO metody, jak ty správné, tak ty banované.