Nová možnost financování reklamy pro váš E-shop

V dnešní době je reklama pro e-shop samozřejmostí. Mnoho e-shopů ale zápasí s tím, kolik peněz na reklamu alokovat a jak správně rozložit provozní náklady, aby udržely stále stabilní cashflow.

Neexistuje univerzální doporučení, kolik by e-shop měl investovat do reklamy. Investice by měla být vždy založena na potřebách e-shopu a jeho cílové skupině. Obecně platí, že více prostředků do reklamy investují e-shopy zaměřené na spotřebitele než ty e-shopy, které cílí na maloobchodníky a firmy.

I když není možné přesně definovat výši investic do reklamy pro všechny druhy produktů, lze dohledat informace, ze kterých se dá vycházet. Z různých zdrojů se můžete dočíst, že e-shop by měl investovat alespoň 10 % ze svého ročního obratu. Tato investice by měla být rozdělena mezi všechny formy reklamy, takže e-shop by měl investovat alespoň 2-3 % do každé formy.

Cílem investování do reklamy by mělo být zviditelnit se. Je zapotřebí, aby byl Váš e-shop vidět všude tam, kde se vyskytuje váš potenciální zákazník. Čím více tedy investujete do online marketingu, tím více si vás zákazníci zapamatují. Při výběru online propagačních kanálů je třeba dbát nejen na prodej zboží, ale také na dlouhodobý efekt a výsledek.

Nezapomínejte na obsah

Placená produktová reklama není samospásná. Aby měl váš e-shop šanci i v budoucnu, je zapotřebí tvořit i hodnotný obsah. Obsah, který vašim zákazníkům pomůže v řešení specifického problému nebo poradí v nerozhodných situacích. Díky takovému obsahu zvýšíte důvěryhodnost e-shopu i povědomí o značce a lépe přesvědčíte zákazníka ke koupi.

Vysoké povědomí o značce je do budoucna velice důležité. Nejen, že se k vám bude vracet více zákazníků, ale také se vám výrazně zlevní reklama a zvýší dosah u všech propagačních kanálů. S každou další zmínkou o vašem obchodu roste také váš organický dosah. Čím vyšší organický dosah máte, tím více zákazníků na vás narazí i bez placené reklamy. 

Tanganica a spolupráce s Flowpay

Abychom našim klientům pomohli ještě více růst, rozhodli jsme se nabídnout profinancování jejich kreditu u Tanganicy. E-shop mnohdy potřebuje alokovat více peněz například na nákup nových zásob a poté nezbývá dostatek prostředků na další důležité investice jako je právě online reklama a marketing. 

Díky propojení s českým startupem Flowpay, který poskytuje provozní financování pro e-commerce, se nám podařilo najít snadnou cestu, jak získat více financí na vše, co váš e-shop potřebuje. Financování od Flowpay můžete využít nejen na dobití kreditu, ale také na výše zmiňované skladové zásoby, expanzi e-shopu a další.

Flowpay je mladý český startup, který se zaměřuje na poskytování rychlého a zodpovědného financování malým a středním firmám. Financování poskytuje klientům skrze partnerské platformy jako je Tanganica, ale i pokladní systémy, platební brány nebo e-commerce řešení. Podnikatel využívající některou z partnerských platforem si u Flowpay snadno zařídí provozní financování do několika minut a bez zdlouhavého papírování. Vlastní risk scoringové modely umožňují Flowpay efektivně využívat transakční data z platforem a automaticky vyhodnocovat žádosti o financování.​​

tanganica-flowpay-investovat

Jak mohu o financování zažádat?

O financování můžete zažádat v naší administraci v sekci dobití kreditu, kde najdete více informací o celém průběhu žádosti. Doufáme, že nová možnost financování vám poskytne další příležitost k rychlému růstu vašeho obchodu a usnadní vám práci s financemi i plánováním. Zároveň budeme velice rádi, za jakoukoliv zpětnou vazbu na tyto a další služby, které Tanganica poskytuje.